Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

Голова Тернопільської ОДА закликав керівників громад запланувати співфінансування коштів на шкільні автобуси та оздоровлення дітей

Формування бюджетів на 2022 рік, використання державних субвенцій та вакцинальна кампанія на Тернопільщині — ключові питання наради за участі керівників територіальних громад, що відбулась сьогодні в ОДА.

Перед початком звітування і обговорень голова облдержадміністрації Володимир Труш привітав усіх присутніх та учасників на онлайн-зв’язку із Днем місцевого самоврядування.

  • Сьогоднішнє свято — це підсумок вашої щоденної роботи впродовж року, коли люди бачать результати цієї праці і гідно їх оцінюють. Бажаю вам плідної роботи, сил і наснаги! , — розпочав нараду Володимир Труш.

Під час формування бюджетів на наступний рік голова облдержадміністрації наголосив на кількох важливих аспектах.

  • Наступного року для громад області буде можливість співфінансування шкільних автобусів. Для цього варто прописати це питання в бюджеті, щоб діти комфортно добирались до шкіл. Не менш важливе оздоровлення дітей. Є кошти на відпочинок не лише в таборах Тернопільської області, але й на півдні України, в Буковелі, Трускавці. Закладайте кошти у свій бюджет, а решту покриє обласна програма. Нагадаю за субвенції на енергоносії: громади, де індекс спроможності менший коефіцієнта 0,9 мають можливість використати кошти з відшкодування і перейти в новий рік без боргів по енергоносіях, — пояснив Володимир Труш.

Директорка департаменту охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко доповіла про ситуацію із профілактикою та поширенням COVID-19. Всього з початку вакцинації в Тернопільській області щеплено 606 357 осіб.

Щоб недопустити захворювання на Тернопільщині працює 59 пунктів вакцинації і 15 центрів масової вакцинації. Окрім цього, 47 мобільних бригад виїжджають у віддалені населені пункти.


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська