Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

У Тернополі помер священник та похресник Степана Бандери

На 75-му році життя у Тернополі помер сумівець, похресник Степана Бандери, духівник і виховник Спілки Української Молоді, отець Роман Мірчук. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Ukrainian Youth Association – CYM Global.

Народився отець Роман в Мюнхені 13 вересня 1950 року. У 1952 з родиною переїжджає до Америки, де поселився у Філадельфії. У юнацьких роках доєднався до Спілки Української Молоді. У 1976 році прийняв ієрейські свячення в Філадельфійській архиєпархії УГКЦ, де служив 35 років на різних парафіях і у відділі катехизації молоді.

У 1990-их роках отець вирушає в Україну де з 1994 по 1999 рік працює віцеректором Львівської духовної семінарії Святого Духа. По поверненню в 1999 році до США о. Роман став до душпастирської праці в церкві св. Миколая у Вільмінґтоні, Делавер і церкві св. Василія в Чесапік Ситі, Мериленд. Був парохом в церкві Св. Івана Хрестителя у Виппані де розпочав проєкт побудови нового храму та українського культурного центру, відкритих, відповідно, у 2006 та в 2013 роках.

У липні 2015 о.Мірчук вернувся в Україну, щоб розпочати тут служіння у греко-католицькій парафії м. Миколаїв, а згодом – в м. Одеса Одеського екзархату УГКЦ.

У 2018 році Світовий Конґрес Українців підтримав ініціативу Світової Управи СУМ та нагородив о. Мірчука своєю найвищою відзнакою – медаллю св. Володимира Великого, вшанувавши його довголітню та жертовну працю на славу Бога й України та особливий внесок у розвиток українського життя в діаспорі, становлення і розбудову Української Держави.

Останні місяці свого земного шляху отець Роман провів у Тернополі.


Мітки: , ,

Джерело | Терен

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська