Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

Вояків УПА вшанували на Тернопільщині

У селі Темногайці на Кременеччині вшанували вояків УПА. Біля пам’ятного знаку упівцям відбулася поминальна молитва. Хвилиною мовчання присутні згадали всіх тих, хто загинув, відстоюючи незалежність і цілісність України.
Пам’ятний знак полеглим воякам УПА встановлений на місці, де в 1951 році через зраду в нерівній боротьбі було вбито крайового провідника ОУН “Поділля” Івана Прокопишина “Бурлана” та п’ятьох його побратимів-повстанців.
“Вони вмирали, як герої, а останніми їхніми словами були “За тебе, свята Україно”. Жителі села шанують пам’ять полеглих у бою, впорядкована могила, прибрана довколишня територія свідчить про те, шо вони розуміють, що наші земляки, воїни УПА, віддали своє життя «без жалю, до краплини, за долю Батьківщини, за свій народ, за незалежність».
Пам’ятаємо Вас, Українські повстанці. Ваша мужність звільнила простори святі… Вічна пам’ять повстанцям і слава безмежна, Слава нашій Вкраїні й героям оцим!”, – написали прихожани місцевого храму в Темногайцях.

Мітки: , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська