Тернопільщина перевищила епідпоріг захворюваності на грип

Традиційно із зниженням температури повітря – зростає кількість хворих на ГРВІ. Так, за тиждень, з 16 по 22 жовтня, в Україні на ГРВІ захворіли 146 807 людей і це на 2,5% більше, ніж минулого тижня.

Як повідомили  на сайті Центру громадського здоров’я, перевищення епідемічного порогу високого рівня зареєстровано лише у Тернопільській області.

“Перевищення епідемічного порогу високого рівня зареєстровано в Тернопільській області. У Житомирській, Івано-Франківській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях інтенсивні показники захворюваності на ГРВІ відповідають низькому рівню. В інших регіонах України зберігається неепідемічний рівень.

Найнижчі показники зареєстровані у Запорізькій, Херсонській та Донецькій областях – прифронтових, де обмежена можливість реєстрації пацієнтів із ГРВІ”, – зазначили в установі.

З 16 по 22 жовтня в Україні було госпіталізовано 3 866 осіб, хворих на ГРВІ, із них 1 923 дитини віком до 17 років. Летальних випадків внаслідок грипу наразі не зареєстровано.

Як інформував Центр громадського здоров’я, епідемічний сезон грипу розпочався з 2 жовтня. Щеплення проти недуги найкраще робити заздалегідь, ще у вересні. Однак, якщо у вас не було можливості вакцинуватися, зробити це можна упродовж всього сезону.

“Вакцинація проти грипу належить до рекомендованих, тобто її немає в національному календарі щеплень. Відповідно, закуповують вакцину коштом місцевих бюджетів, підприємств або ж самих громадян. Придбати її можна в аптеках. Також нагадуємо, що вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19 і навпаки”, – розповіли у ЦГЗ.


Мітки:

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська