Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

Гевко, Калаур і Марченко далі мовчать про Мінськ та ОРДЛО

Частина народних депутатів фракції “Слуги народу” звернулась до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення “консультативної ради” у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Звернення підписали 60 народних депутатів. Серед них два, які представляють Тернопільщину Ігор Василів та Андрій Богданець. Текст звернення народні обранці опублікували на свої сторінках у фейсбуку, де машканці краю дякують їм за висловлену позицію.

Натомість троє депутатів з Тернопільщини, які представляють партію “Слуга народу” у Верховній Раді жодним чином не відреагували на звернення. Не висловили позиції з цього приводу Володимир Гевко, Людмила Марченко та Іван Калаур.  Прізвища підписантів за цим посиланням⇓

https://docs.google.com/document/d/1AGXdEjDAGvEbBFK4KHDbOAgHuZIVb1ShCjH3fL9pEbY/preview?fbclid=IwAR0DaQH_iyXnSn9vtfBgbIaupvJmjFPge1NrrBWr3KSNPU4C1CfvF2oDXYw

“У зв’язку з цим ми звертаємося до президента України Володимира Зеленського щодо необхідності, в умовах суперечливої громадської реакції на останні Мінські ініціативи, надання доручення представникам України в Тристоронній контактній групі та усім переговірникам України повернутися в рамки законодавства України та не допустити реалізації оприлюднених рішень щодо створення Консультативної групи у спосіб і формах, які не знаходять підтримки народу України, протирічать чинному законодавству держави та національним інтересам“, – роблять висновок депутати.

Як видно із документів, частина депутатів вже відмовляються від своєї попередньої заяви. Василів та Богданець рішення не змінили. 

Нагадаємо: 11 березня у Мінську підписано домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Відповідний документ опублікувало видання “Дзеркало тижня”.


Мітки: , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська