У Тернополі вшанували пам’ять Героя Сергія Коновала

У класичному університеті Тернополя відбулася зустріч із Ольгою Коновал – дружиною загиблого бійця, командира 2-ї стрілецької роти 2-го стрілецького батальйону 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Сергія Коновала з позивним «Норд», випускника спеціальності «Політологія» кафедри політології та філософії ННІМВ ім. Б.Д. Гаврилишина ЗУНУ.

Захід присвятили до дня народження Сергія Коновала 29 травня день народження Сергія Коновала. Боляче й сумно, що його немає серед нас, але він живе в наших думках, наших діях, в нашому прагненні перемогти. Бо його смерть – заради життя, заради України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх загиблих Героїв. Зі словами подяки виступила ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк.

“Україна не раз піднімалася з колін. Побита, в ранах, проте нездоланна для ворогів. Терновим шляхом йде наша ненька до омріяної Перемоги. Але, на жаль, боротьба з кожним днем стає важчою й жорстокішою, адже ворог хоче відібрати найцінніше – наше майбутнє. Сергій Коновал – Герой, який ціною власного життя захищав незалежність та державність, звільняв від окупантів Київ, Харків і тримав оборону на Донеччині, готував майбутній резерв для боїв з окупантами, брав участь у різних громадських акціях, співпрацював із бійцями ЗСУ та інших військових формувань, знімав фільми про воїнів,  записував інтерв’ю із очевидцями боїв. Він завжди житиме у наших серцях, у наших спогадах, у наших думках!”

У 2014 році у складі Добровольчого Українського Корпусу “Правий сектор” ще зовсім юний Сергій, йому тоді було 22 роки, пішов воювати проти російських окупантів.

“Сергій завжди був розумним та активним студентом, світлим, щирим, люблячим та безстрашним воїном, об’єднував й надихав людей та був прикладом воїна з незламним духом. Його знатимуть і пам’ятатимуть, адже тепер кафедрі політології та філософії ННІМВ ім. Б.Д. Гаврилишина присвоєно ім’я Героя – Сергія Коновала”, – зазначила завідувачка кафедри політології та філософії Тетяна Чолач-Гончарук.

Також у межах зустрічі відбувся показ фільму «Шлях поколінь», співпродюсером якого був Сергій.

 


Мітки: ,

Джерело | Місто

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська