У Тернополі відкрили виставку художниці Зіновії Юськів

Тернопільський обласний художній музей представив унікальну виставку, яка занурює відвідувачів у чарівний світ дитячої літератури та народних казок. Експозиція ілюстрацій львівської художниці Зіновії Юськів не лише демонструє майстерність мисткині, але й відкриває нові грані української культурної спадщини. Про це пише Голос.

У Тернопільському обласному художньому музеї відкрито виставку ілюстрацій до дитячих книжок і українських народних казок львівської художниці Зіновії Юськів (1953 – 2008) із фондів Національний заповідник «Замки Тернопілля», які свого часу були подаровані чоловіком мисткині Миколою Барановським – редактором видавництва «Логос».

У експозиції 50 графічних творів, які передають цілий казковий світ, сповнений тепла і доброти. Серед малюнків – ілюстрації до книг «По сто діток у хаті» М.Петренка, «Шпаки на колесах» О.Сенатович, «Мудрий слон» В.Поліщук та інші.

Картини Зіновії Юськів

Художниця була активним учасником львівських, республіканських і міжнародних виставок, лауреатом численних конкурсів, нагороджена преміями і дипломами за художнє оформлення та ілюстрацію книжок і журналів. Перелік видань, у яких вона брала участь, вкладаючи душу і мистецький хист, сягає сотні. Зокрема, захоплюють, створені нею персонажі до народних казок та дитячих книг. В кожному сюжеті – щирі почуття любові до рідного краю.


Мітки:

Джерело | Tenews

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська