Бережанська громада провела в останню дорогу захисника Романа Кашарабу 

11 червня 2024 року на Донеччині загинув Роман Іванович Кашараба, сапер 1-го інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 2-го механізованого батальйону.

Роман Кашараба народився 22 червня 1974 року в селі Посухів. Свій освітній шлях він розпочав у місцевій початковій школі, а продовжив у Потуторській ЗОШ. Уже в молодому віці Роман відчув обов’язок перед країною, пройшовши строкову службу в 1992-1994 роках. Після повернення до цивільного життя він працював у побутовій сфері та будівельній галузі, набуваючи різноманітних професійних навичок.

Коли Україна зіткнулася з повномасштабним вторгненням, Роман Кашараба не залишився осторонь. 26 січня 2023 року він був мобілізований до лав Збройних Сил України. Його досвід та навички виявилися особливо цінними у небезпечній та відповідальній роботі сапера. Протягом півтора року Роман самовіддано виконував свій обов’язок, захищаючи Україну та її громадян.

Загибель Романа Кашараби стала непоправною втратою не лише для його родини, але й для всієї Бережанської громади. Він залишив у глибокому горі дружину та двох синів. Громада висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого героя, віддаючи шану його мужності та самопожертві. Життя Романа Кашараби – це приклад відданості своїй країні та готовності захищати її ціною власного життя.


Мітки: , ,

Джерело | Місто

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська