На щиті повертається захисник з Тернопільщини

Чортківська громада зазнала чергової втрати у російсько-українській війні. Ігор Липовий, уродженець села Переходи, загинув 6 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради у Фейсбук.

Шлях воїна: від цивільного життя до фронту

Ігор Липовий народився 1976 року в селі Переходи, яке нині входить до складу Чортківської громади Тернопільської області. Згодом він переїхав до міста Острог на Рівненщині, де проживав до початку своєї військової служби. 10 травня 2024 року Ігоря мобілізували до лав Збройних Сил України.

У військовій частині А3892 Ігор Липовий обіймав посаду солдата, виконуючи обов’язки номера обслуги гранатометного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти. Його служба тривала менше двох місяців.

Трагічна загибель під Бахмутом

6 липня 2024 року поблизу населеного пункту Виїмка Бахмутського району Донецької області Ігор Липовий загинув внаслідок атаки ворожого дрона-камікадзе.

Пам’ять та вшанування

У Чорткові в загиблого захисника залишилося двоє синів. Батьки Ігоря Липового й досі проживають у рідному селі Переходи.

Ця трагічна подія стала болючою втратою не лише для родини загиблого, але й для всієї Чортківської громади.

Інформація про дату та час зустрічі тіла воїна у Чорткові буде надана пізніше.


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська