Уряд виділив з резервного фонду 100 млн грн на відновлення Охматдиту та центру дитячої кардіології

Кабінет Міністрів України виділив  100 мільйонів гривень на відновлення зруйнованих внаслідок російської ракетної атаки 8 липня будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» і «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ». Кошти на відновлення будуть спрямовані з резервного фонду держбюджету – відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 9 липня 2024 року.

«Агресор цинічно б’є по найдорожчому, що у нас є – нашим дітям. Його мета – залякати українців. Вчора ми побачили надзвичайну єдність українського народу. У перші ж години після обстрілу сотні людей несли в «Охматдит» воду та ліки, розчищали завали. Робота тривала усю ніч. Український бізнес лише за кілька годин зібрав 100 мільйонів гривень. Ми щиро вдячні нашим підприємцям за те, що в моменти найбільших трагедій, об’єднуються й стають надійною підтримкою. Сьогодні Уряд також виділяє 100 мільйонів гривень. Разом ми зможемо відновити зруйноване», – зазначила Перша віце-прем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Відповідно до рішення Уряду головним розпорядником коштів визначено Міністерство охорони здоров’я.


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська