Тернопільщина одна з кращих областей за врожайністю ранніх зернових

Збір ранніх зернових та олійних культур в Україні розпочався, демонструючи перші результати урожайності. Міністерство аграрної політики та продовольства України оприлюднило дані про хід жнив у різних регіонах країни. Про це пише всеукраїнська громадсько-політична газета “Сільський господар”.

Початок збору врожаю

Станом на початок липня, аграрії шістнадцяти областей України розпочали збір ранніх зернових культур. Паралельно сім областей приступили до збору ріпаку. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, ріпак вже обмолочено на площі 31,7 тис. га, а загальний намолот склав 63,6 тис. тонн.

Показники по основних культурах

Загальна площа обмолочених зернових та зернобобових культур досягла 209,8 тис. га, з яких зібрано 721,4 тис. тонн нового врожаю. Розподіл за окремими культурами виглядає наступним чином:

Пшениця: обмолочено 36,2 тис. га, намолочено 112,8 тис. тонн при врожайності 31,2 ц/га.

Ячмінь: обмолочено 145,8 тис. га, намолочено 545,7 тис. тонн при врожайності 37,4 ц/га.

Горох: обмолочено 25,9 тис. га, намолочено 56,3 тис. тонн при врожайності 21,7 ц/га.

Регіональні лідери

За площею зібраних зернових лідирує Одеська область, де вже обмолочено 85,7 тис. га. Однак найвищий показник урожайності зафіксовано у Тернопільській області – 78,1 ц/га, що значно перевищує середні показники по країні.


Мітки: , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська