Національний перелік нематеріальної культурної спадщини може поповнитися ще одним елементом з Тернопільщини, а саме «Лемківською киселицею».
«Це лемківська прадавня страва. Культура споживання вівсяного киселю своїм корінням сягає дохристиянських часів та є реліктом давньоукраїнської їжі Київської Русі. Киселиця була поширеною на всій території Лемківщини, а найбільше – в Центральній та Східній її частинах. Вона залишається символом гастрономічної культурної спадщини лемків», – розповідає директорка департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк.
Сьогодні нематеріальна культурна спадщина є важливою складовою міжнародного іміджу України. Вона виражає регіональну, локальну та культурну ідентичність, що сприяє розвитку туризму та міжнародному визнанню країни.
Мітки:
лемківська киселиця,
Лемківщина Джерело | Тернопільська ОВА