На Тернопільщині відкрили виставку присвячену бельгійському автобронедивізіону в Україні

Під час робочої зустрічі начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Вʼячеслав Негода спільно з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом, відвідали виставку, присвячену бельгійському автобронедивізіону в Україні.
Захід відбувся на території Збаразького замкового палацу, розташованого на території Національного заповідника «Замки Тернопілля». Ця історична локація стала значущим місцем для презентації виставки.
«Тернопільська область та Бельгія мають спільне історичне минуле. Тому сьогодні ця виставка є не лише визнанням героїзму та відданості бельгійських військових, але й можливістю для нашого суспільства поглибити знання про спільну історію країн. Вдячний пану Люку Якобсу за його підтримку та участь», – сказав В’ячеслав Негода.
Серед експонатів – рідкісні фотографії, документи та артефакти, які відображають важливу, але часто забуту, сторінку історії Першої світової війни.

Мітки: , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська