За словами директора департаменту агропромислового розвитку тернопільської ОВА Володимира Стахіва, першим під виробниче навантаження став Козівський цукровий завод. Ще до початку сезону цукроваріння там було заготовлено 21 тис. тонн солодких коренів.
А станом на 2 вересня перероблено 6 тис. тонн, з яких вироблено 302 тонни високоякісного цукру.
У найближчі дні аграрії Тернопілля розпочнуть масове копання цукрових буряків у відповідності до графіків, узгоджених з переробними підприємствами компанії «Радехівський цукор». За інформацією Володимира Стахіва, сільгосподарські підприємства розпочали копання цукрових буряків, яких при урожайності 578 цнт/га вже накопано 40 тис. тонн.
Мітки: аграрний сектор, тернопільщина, цукроваріння