Тернопільщину відвідав спеціальний посланник з питань децентралізації ФРН в Україні Георг Мільбрадт

З робочим візитом Тернопільщину відвідав спеціальний посланник з питань децентралізації, доброго врядування та державної служби Федеративної Республіки Німеччини в Україні Георг Мільбрадт. З європейським дипломатом та делегацією Програми «U-LEAD з Європою» зустрівся начальник Тернопільської ОВА В’ячеслав Негода.

Під час зустрічі очільник області презентував пілотний проєкт, в межах якого планується проаналізувати практичні аспекти майбутнього перетворення місцевих державних адміністрацій в органи префектурного типу. Згаданий проєкт буде фокусуватись на тестуванні м’якої системи забезпечення законності актів органів місцевого самоврядування згідно з чинним законодавством України.
«В нас є повне розуміння необхідності впровадження такої співпраці між органами місцевого самоврядування та виконавчої влади. Ми готові взяти на себе роль флагмана реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади у впровадженні кращих практик розвитку. Розраховуємо на підтримку Георга Мільбрадта та команди Програми «U-LEAD з Європою», – зазначив Вʼячеслав Негода.
Також присутні обговорили питання розвитку реформи децентралізації та зміцнення демократії в умовах повномасштабного вторгнення, процеси євроінтеграції України та участь громад у розбудові держави.
Візит Георга Мільбрадта є значущим для регіону, адже Тернопільщина демонструє високі показники у питанні децентралізації. Попри повномасштабне вторгнення процеси децентралізації та євроінтеграції в Україні не зупинилися, а тривають і покращуються.

Зі свого боку Георг Мільбрадт наголосив, що сильні та об’єднані однією метою громади стануть запорукою успішного відновлення й розбудови України.


Мітки: ,

Джерело | Тернопільська ОВА

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська