На Тернопільщині стартувала масштабна подія «Агро Тернопіль»

Огляд сучасної сільськогосподарської техніки, нові тенденції в агропромисловому комплексі, обмін думками. На Тернопільщині стартувала масштабна подія «Агро Тернопіль».

День поля організували за підтримки Тернопільської обласної військової адміністрації і міністерства аграрної політики та продовольства України. Він спрямований на відновлення та підтримку аграрної промисловості регіону.

Серед учасників — представники влади Тернопільщини, керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, аграрії.

На урочистому відкритті заходу начальник Тернопільської ОВА Вʼячеслав Негода наголосив:

«Незважаючи на всі виклики, аграрії продовжують розвивати свої підприємства, покращують показники та підтримують нашу економіку. І сьогоднішній захід дає можливість учасникам знайти нові шляхи у розвʼязанні проблем та підняти агропромисловий комплекс Тернопільщини на новий рівень».

Під час заходу провели круглий стіл «Багатофункціональний розвиток аграрного сектору економіки та сільських територій як складова аграрної політики держави».

Учасники акцентували на важливості інтеграції України в європейський агрономічний простір. Обговорили вплив євроінтеграційних процесів на експорт аграрної продукції, проблеми законодавства, необхідність комплексного розвитку сільських територій та потенціал аграрної промисловості Тернопільщини. Експерти наголосили на інтегрованому підході до розвитку сектору і важливості співпраці між усіма зацікавленими сторонами.

Важливим елементом заходу також став демонстраційний показ сучасної сільськогосподарської техніки. Відвідувачі побачили в роботі нові моделі тракторів, комбайнів, сівалок та іншого обладнання.

Також в рамках дня поля відбулася благодійна лотерея, виручені кошти з якої направлять на потреби 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.


Мітки: , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська