На Тернопільщині аварійний міст потребує ремонту

Аварійний міст створює небезпеку у Лановецькій громаді.

Обстеження аварійного моста через річку Буглівка в селі Юлинці здійснили фахівці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області.

«Це обстеження стало необхідним кроком для визначення обсягів робіт, які потрібно виконати для відновлення проїзної частини моста. Внаслідок комісійного обстеження встановлено, що конструкція моста перебуває в аварійному стані, оскільки це може загрожувати безпеці дорожнього руху», – повідомили в офісі.

Також фахівці провели інструментальне обстеження конструкції моста.

За отриманою інформацією, вимірювання та оцінка стану елементів моста дозволили виявити основні проблеми, зокрема: визначення глибини та розмірів промоїн у проїзній частині, які можуть вплинути на стабільність моста; оцінка міцності та цілісності опорних конструкцій, що є критично важливим для загальної безпеки; перевірка функціональності водостоків, які запобігають накопиченню води та подальшому руйнуванню.

На основі отриманих даних фахівці підготують рекомендації щодо необхідних ремонтних робіт. Це може включати: відновлення проїзної частини, укріплення опор, покращення водостічних систем.

«Обстеження моста через річку Буглівка в селі Юлинці є важливим етапом у забезпеченні безпеки дорожнього руху та збереженні інфраструктури громади. Своєчасні дії з ремонту та відновлення моста допоможуть уникнути серйозних проблем у майбутньому та забезпечать безпечний проїзд для всіх користувачів», – наголосили в офісі.


Мітки:

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська