У Тернополі відкрили “Бібліомістечко”

“Бібліотека – разом зможемо більше,” – ці слова стали гаслом цьогорічних обласних заходів, присвячених Всеукраїнському дню бібліотек.

Святкова імпреза відбулася в приміщенні Тернопільського фахового музичного коледжу імені Соломії Крушельницької
Під час заходу представники книгозбірень області ділилися кращими практиками своєї роботи, інноваційними методами залучення краян до активного використання бібліотечних ресурсів.

У імпровізованому “бібліомістечку” книгомани різного віку могли ознайомитись із проєктною діяльністю бібліотек, взяти участь у творчих майстер-класах.

Поруч діяла креативна Дитяча точка “Від гри до знань”. На локації були представлені книжкові виставки: “Історії, що змінили дитинство”,”Швидка книжкова допомога”, проводились благодійні майстерки за донат, а також відбувся благодійний ярмарок під назвою “Тільки разом ми сила!”». Виручені під час акції кошти бібліотекарі планують передати бійцям 67 ОМБр ДУК Сталева Сотня для придбання FPV-дронів.

Кращих працівників галузі було відзначено грамотами обласної військової адміністрації.

За дорученням керівництва Тернопільської ОВА їх вручила директор департаменту культури та туризму Світлана Байталюк.

Людина, яка товаришує з книгою, в сім’ї, в родині якої живе повага до книги, здатна змінюватися сама й змінювати наш світ на краще! Цінність книги не втрачається ніколи, не залежно від того, чи це сучасний електронний гаджет, чи надрукований фоліант, як й не втрачається цінність самого читання. Тому надважливим є завдання наших бібліотечних установ – всіма можливими методами популяризувати цей важливий процес“, – наголосила вона, звертаючись до “винуватців” свята.


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська