Тернопільські ліцеїсти склали присягу на вірність українському народові

До Дня захисників і захисниць України у Коропці на Тернопільщині провели урочисту посвяту в ліцеїсти учнів обласного ліцею-інтернату з посиленою військовою-фізичною підготовкою. 56 ліцеїстів урочисто присягнули на вірність українському народові. Про це Суспільному  повідомила виконувачка обов’язків начальника закладу Мирослава Николин.

Пряма мова

“Вже стало традицією, що у День захисників і захисниць України, в День Покрови Пресвятої Богородиці ліцеїсти десятих класів присягають на вірність українському народу. Клятва покладає на ліцеїста велику відповідальність. Велика учнівська родина поповнилася юнаками і дівчатами, які чекали цієї дати”, — розповіла Мирослава Николин.

Присягу складала десятикласниця Дарія Ярощук.

“Цей день для мене означає дуже багато. Я довго його чекала. Присяга означає для мене те, що я вже стала повноцінною військовою ліцеїсткою. Я ношу це звання і форму. Це накладає на мене певні обов’язки аби в майбутньому я могла займатися військовою справою і захищати нашу країну від ворогів”, — сказала дівчина.

За словами Мирослави Николин, таку посвяту у ліцеїсти проводять щорічно. Ця традиція, як і сам ліцей, існує 12 років.


Мітки: , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська