На Чортківщині планують запровадити безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів

Нещодавно уряд оголосив, що з жовтня учні 1-4 класів безкоштовно харчуватимуться у школах.

Фінансування на це надходитиме з державного бюджету до місцевих громад у вигляді субвенції. Однак, на Чортківщині нововведення зможуть запровадити лише з листопада. Про це повідомили у міській раді.

10 жовтня на черговій сесії депутати підтримали зміни до бюджету, отримавши субвенцію в розмірі 1 мільйон 698 тисяч гривень з державного бюджету для забезпечення харчування учнів початкової школи до кінця 2024 року. Як зазначила начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук, наступний крок – проведення тендерних процедур для закупівлі продуктів, що за законодавством триватиме близько двох тижнів.

“Тож, попередньо, у гімназіях та ліцеях Чортківської громади учні початкової школи матимуть змогу харчуватись безкоштовно після осінніх канікул”, – зазначили у міській раді. 

Нагадаємо, раніше безкоштовне харчування у школах надавали лише дітям, які належать до пільгових категорій, зокрема дітям військовослужбовців. У 2023 році таких учнів було 1078, а на їх забезпечення виділили 4 млн 791 тис. грн.


Мітки: ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська