Тернопільські школярі освоювали базові навички з домедичної допомоги

Підлітки – це та соціальна група, яка характеризується високою фізичною та соціальною активністю, що зумовлює їхню часту участь у різних позашкільних, спортивних та громадських заходах. Враховуючи їхню природну схильність до ризикованої поведінки та експериментування, ця вікова група часто піддається підвищеному ризику виникнення травм та інших нещасних випадків. У цьому контексті навчання підлітків навичкам домедичної допомоги набуває особливої актуальності.

Опанування вміннями надання першої допомоги формує у підлітків відповідальності та соціальної свідомості, розширює їхнє розуміння важливості здоров’я та безпеки, сприяє розвитку емоційної стійкості та здатності зберігати самовладання в умовах стресу.

20 учнів Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія імені І.Франка» 13 жовтня 2024 року опановували навички з домедичної допомоги на базі центру симуляційного навчання ТНМУ. Заняття відбуваються в рамках реалізації проекту «Тренінг та поширення навичок з надання невідкладної допомоги для вищих навчальних закладів та представників громад, які проживають у зонах ризику бойових дій в Україні та Грузії (LIFESTRAND)» програми Erasvmus+.

Учні навчилися серцево-легеневої реанімації, зупиняти і контролювати критичні кровотечі, надавати допомогу травмованому. Вони продемонстрували високий рівень соціальної відповідальності за свої дії.


Мітки: , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська