При Тернопільській ОВА планують створити «Молодіжну раду»

Реалізація стратегії розвитку Тернопільської області передбачає охоплення різних сфер суспільного життя.

«Одним із напрямків цієї стратегії є розвиток фізичної культури, спорту та молодіжної політики. Саме ці аспекти сприяють формуванню здорового та активного суспільства, а також створюють умови для самореалізації молоді, підвищення її соціальної активності та залучення до процесів розвитку регіону», – пояснили у ТОВА.

Молодіжна політика також є пріоритетним напрямком стратегії. Основна мета — створити сприятливі умови для розвитку молодих людей у регіоні, розширити можливості для їхнього працевлаштування, підприємницької діяльності та соціальної інтеграції.

«За 2024 рік на Тернопільщині було створено обласний гуманітарний хаб, відправлено на оздоровлення та відпочинок 7859 дітей. В межах Всеукраїнської військово-патріотичної гри “Сокіл Джура” було створено 32 курені та ще 41 курінь – на стадії реєстрації. У сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності підготовлено 90 фахівців . Проведено 2 обласних форуми для лідерів думок та громадських організацій з проєктного менеджменту», – наголосили у ТОВА.

До кінця реалізації стратегії планується створити молодіжну раду при Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Розглядається можливість проведення капітального ремонту КУТОР “Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр” та реконструкції комунального дитячого оздоровчого закладу “Дивосвіт” Шумської міської ради. А також збільшення кількості осіб, які беруть участь у заходах молодіжної політики, утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Стратегія розвитку фізичної культури та спорту Тернопільщини спрямована на створення умов для зміцнення здоров’я населення та підвищення рівня фізичної активності в регіоні. Цей напрямок є ключовим у формуванні здорового способу життя, гармонійного розвитку особистості та соціальної єдності.

За цей рік в області реалізовано проєкт “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги”, завдяки якому було охоплено понад 10 тис. школярів. Забезпечено участь спортсменів області у 210 офіційних Всеукраїнських та 135 обласних спортивно-масових заходах.

«В рамках проєкту “Активні парки – локації здорової України” проведено понад 5 тис. заходів та розроблено: проєкт будівництва споруди “Багатофункціональний спортивний комплекс”; проєкт реконструкції комплексу для стрибків на лижах з трампліна у м. Кременець. За час реалізації стратегії в області планується розширення мережі спортивних клубів, зокрема центрів фізичного здоров’я населення та залучення 62 тис. осіб до спортивно-масових заходів», – розповіли у ТОВА.

Зокрема, передбачене відкриття центру медичної реабілітації та спортивної медицини на базі КНП “Тернопільський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер” та облаштування мультифункціональних майданчиків локацій соціального проєкту “Активні парки – локації здорової України” у всіх територіальних громадах області.

Нагадуємо, кожен житель Тернопільщини може долучитися до громадських обговорень цієї стратегії.

Залишити свої пропозиції можна за посиланням ТУТ. 


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська