У військовому коледжі Тернопільщини провели патріотичний мовний марафон

У Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою відбувся мистецький марафон “Єднаймося в Мові”, присвячений Дню української писемності та мови, який об’єднав курсантів та викладачів у патріотичному святкуванні.

Творче наповнення заходу

Програма марафону включала декламування поезій відомих українських авторів курсантами та викладачами закладу. Особливого колориту додали виступи студенток з патріотичними піснями. Учасники також мали можливість дізнатися більше про історію української писемності.

Високий рівень проведення заходу забезпечили викладачі української мови та літератури Ольга Іванівна Глинчук та Ганна Богданівна Томашівська, які доклали значних зусиль до його організації.

Значення для національної єдності

Начальник коледжу, полковник Вадим Ластовицький, підкреслив особливе значення таких заходів: українська пісня, мова та писемність виступають важливим кодом нації. За його словами, подібні культурні події мають велике значення не лише для навчального закладу, а й для всієї країни, оскільки сприяють національному згуртуванню.


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська