На Тернопільщині за підтримки європейських партнерів запрацювала система Custody Records

В територіальному підрозділі поліції міста Бучач запущено у роботу систему електронної фіксації дій, що відбуваються із затриманими особами. Це – шостий підрозділ поліції Тернопільщини, де функціонує Custody records.

Старша інспекторка з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Тетяна Демидко розповіла, що система Custody records – це крок до справедливості та прозорості, це запровадження міжнародних стандартів у діяльності Національної поліції України: «Тернопільщина у 2021 році однією з перших долучилась до впровадження цієї системи й станом на зараз вона успішно функціонує в шести підрозділах поліції області».

Тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП в Тернопільській області Олександр Розпутній зазначив, що Custody records – це потужний важіль можливості працювати в напрямку дотримання прав як затриманих, так і самих поліцейських: «З допомогою системи електронної фіксації неодноразово вдавалося уникати конфліктних ситуацій, наприклад, коли затримані особи намагалися завдавати собі тілесні ушкодження, аби звинуватити у порушенні своїх прав правоохоронців».

Міський голова Бучача Віталій Фреяк переконаний, що саме такі проєкти є свідченням того, що Україна на правильному шляху до європейської інтеграції: «Безпекові проєкти спрямовані на гуманізацію роботи поліції. І це дуже важливо, що Україна переймає досвід європейських партнерів, де сформована філософія поліцейського для котрого права людини є найвищою цінністю».


Мітки: , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська