Журналістка з Тернопільщини готує на зиму квіткове варення (рецепт)

Тернополянка Наталя Лазука варить варення з рожі.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

Редакція “обласТі” попросила колегу поділитися рецептом цієї смакоти на зиму.

“Варення з рожі це не зовсім і варення, бо його не треба варити. Принаймні, за рецептлом моєї бабці”, – розповідає Наталя.

“Беремо щойно зірвані пелюстки рожі. Добру глибоку миску. І перетераємо з цукром макогоном. Добре перетираємо. Цукру на око і на смак. Додаємо лимонної кислоти – теж на смак. Щоб не було закисле й очі не вилазили)). Моя бабця на лимонну кислоту казала – квасна сіль. Можна і простіше зробити. Перемолоти рожу на м’ясорубці й додати цукру та лимонної кислоти, – радить Наталя Лазука. – Але перетирати макогоном – то особлива медитація, яка підкріплена традиціями і генетичною пам’яттю. Потім складаємо все в банку і в холодильник”.

Наталя пригадує, що її бабця щодня чи що два дні доривала ту рожу і дотирала. Банка щоразу ставала повнішою. Але ненадовго, якщо варення помічали внуки.

“Дуже смакує, коли додати трошки цього варення до будь-якого повидла – до пиріжків. Смак варення з рожі не сплутаєш ні з чим і ніколи”, – зазначає тернополянка.

Як повідомляла “обласТь”, ЖИТЕЛЬКА ТЕРНОПІЛЬЩИНИ ВИРОСТИЛА ЇСТИВНУ ЗЕЛЕНЬ НА ЛЛЯНОМУ КИЛИМКУ (ФОТО)


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська