Тернополянин Роман Навроцький поділився приготуванням люля-кебабу.
Готував він його разом зі своїм родичем Артуром. Фото та відео вони виклали у фейсбуці.
Для приготування цієї м’ясної страви потрібно дотримуватися пропорцій:
1 кг – свинина;
1 кг – курятина;
600 – гр сало;
Спеції.
“Добре перемішуємо та збиваємо (30 хв. руками). Ну, а решту на відео”, – написав Роман Навроцький.
Відео можна переглянути за посиланням https://www.facebook.com/100001284072211/videos/pcb.3418936448159124/3418932238159545/?type=3&theater

Вікіпедія нагадує, що люля-кебаб — м’ясна страва, поширена на Кавказі, в Середній Азії та в Туреччині. Це м’ясний фарш з рубленої баранини, нанизаний на шампур та засмажений на мангалі, з додаванням цибулі (без використання хліба та яєць). Особливістю приготування люля-кебаб є тривале вимішування м’ясного фаршу. Фарш потрібно ретельно перемішувати для того, щоб зі шматочків м’яса виділився білок і фарш став в’язким та щільним. У такому вигляді він міцно сидить на шампурах і не розвалюється. Спеції додаються в обмеженій кількості, найчастіше обмежуються сіллю та чорним перцем.
Традиційно люля-кебаб подають із зеленню та лавашем (тому додавання зелені в сам фарш має мало сенсу). Приготування люля-кебаб можливе також з інших видів м’яса, птиці та, навіть, волоських горіхів.
Як повідомляла “обласТь”, ЖУРНАЛІСТКА З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ ГОТУЄ НА ЗИМУ КВІТКОВЕ ВАРЕННЯ (РЕЦЕПТ)
