Відпочинково-оздоровчий заклад «Орися», що в Гусятинському районі, покажуть у відомому всеукраїнському проекті.
В «Орисі» побувала знімальна група популярного туристичного проекту «Вдома краще». Відомий телеведучий Євген Синельников, продюсери та члени групи випадково заїхали до цього закладу й вирішили відзняти кілька хвилинне відео для однієї з серій проекту.
Про це повідомив власник «Орисі» Ярослав Угляр.
За його словами ця серія мандрівного проекту вийде у серпні. Група знімала замки Тернопільщини й принагідно вирішила показати, де неподалік відомих пам’яток можна смачно поїсти чи гарно провести час.
«Євген розповів, що заклади харчування обирають для проекту випадково. Просто проїжджаючи повз, група дивиться на об’єкт і те, що є на території та скільки людей чи транспорту біля того чи іншого закладу. У той день, як і в принципі завжди, біля Орисі було припарковано чимало автівок. Наша територія їх зацікавила й вони вирішили зупинитися саме у нас», – розповів власник «Орисі».
У цій серії проекту автори покажуть Чортківський замок та порекомендують глядачам, де неподалік Чорткова можна перепочити. Відео про пам’ятку архітектури планують на 20 хвилин, а про «Орисю» – на 5.
«Мені приємно, що гостям у нас сподобалося. Вони втішилися, що з меню були наявні всі страви. Сподобався розмір порцій. А особливо вразила їх ціна. Після того, як вони побачили чек, один із членів знімальної групи сказав, що хотів би тут жити, бо смачно, швидко й дешево», – каже Ярослав Угляр.
Гості замовили в його ресторані кулешу зі шкварками та вареники.
Потім Ярослав Угляр запропонував їм поїхати до Сидорова й подивитися на відомий замок-корабель: «У Сидорівському замку ми були пів години. Вони казали, що ще будуть заїжджати, бо Тернорпільщина їм дуже цікава».
Цей візит, за його словами, додатковий бонус для наснаги в роботі.
«Нам цікаво працювати з чимось новим, але за умови, що воно традиційне. Наприклад, меню. Воно не може бути однаковим десять років поспіль. Нам самим цікаво вдосконалюватися. Дівчата, які працюють на кухні, дізнаються усі новинки з інтернету. Галицька кухня ж дуже глибока. Її ще вивчати й вивчати. Чимало моїх друзів і знайомих запитують, чому я не готую піцу. Я вважаю, що хай піцу готують італійці. А ми можемо здивувати багатьох людей нашими місцевими стравами. Головне, щоб їжа була здоровою. Бо їжа, як казав Геродот, має бути не просто їжею, а найпершими ліками».
Він розповів, що всі страви, які подають в «Орисі», готують із місцевих продуктів, а не з купленого у супермаркеті, чи вирощеного агрохолдингами, де купа хімії. «Багато складників страв закуповуємо в місцевих жителів, які вирощують для себе, тому там хімії мінімум, або взагалі немає. І сир, і молоко, і м’ясо, та яйця намагаємося купити в селі. Ми їм платимо, практично, за базарними цінами. Але вони збувають свою продукцію на місці. Вже не треба кудись їхати і витрачатися на дорогу чи втрачати час. І нам добре, і їм вигідно продати все на місці», – каже Ярослав Угляр.
«Харчування людей – це дуже відповідальна справа і не кожен може взяти на себе цю відповідальність. Завжди треба пам’ятати, що ти відповідаєш за здоров’я людини. Тут не буває дрібничок. Моя дружина Люба, яка веде зі мною цей сімейний бізнес, дуже ретельно вибирає продукти для приготування страв. Якщо вона має сумніви щодо якогось продукту, – ніколи його не купить, ніколи не використовуватиме, – поділився Ярослав Євгенович. – Але за понад 20 років на цьому ринку ми, на щастя, не мали скарг на харчування чи його якість. Завжди дбаємо про розмір порцій. У нас не буває, що чогось не доважили чи не додали. Людина має почуватися після відвідин «Орисі» ситою. Багато людей зупиняється у нас з дороги. Ми дбаємо про те, аби вони не були голодними й заїхали наступного разу ще до нас».
На території відпочинково-оздоровчого комплексу є 8 будиночків.
В них може розміститися від 6 до 20 людей. Один працює цілий рік, бо має опалення.
В кількох є телевізори, чисто та зручно.
На карантині в них дуже зручно відпочивати малими компаніями.
Як повідомляла “обласТь”, НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ ДІЄ КОМПЛЕКС ІЗ УНІКАЛЬНОЮ МІНЕРАЛІЗОВАНОЮ ВОДОЮ