Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

Стала відома сума застави для партій, які висувають кандидатів в депутати до Тернопільської облради

У Центрі суспільних досліджень ПОЛІС порахували суму грошової застави для партій, які висувають виборчий список кандидатів в депутати до Тернопільської обласної ради.

16 липня Верховна рада України внесла зміни до виборчого законодавства, зокрема і до Виборчого кодексу щодо грошової застави.

“Також новації торкнулись зміни «формули» визначення розміру грошових застав для кандидатів в депутати місцевих (територіальної громад з кількістю виборців 10 тисяч і більше) рад, а також кандидатів на посаду міського голови (міста з кількістю виборців 75 тисяч і більше). Зокрема грошову заставу для них було зменшено у 9 разів”, – повідомляє Центр Суспільних Досліджень ПОЛІС/Center For Public Research POLIS

Директор Центру суспільних досліджень ПОЛІС Ігор Процик розповів, що розмір грошової застави до Тернопільської обласної ради становить приблизно – 172 тис. 422 грн.

Нагадаємо, розмір грошової застави для кандидатів у депутати обласної, районної, районної у місті, а також міської, селищної, сільської (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) ради, а також для кандидатів на посаду міського голови (міста з кількістю виборців 75 тисяч і більше) або організацій відповідної партії вищого рівня, а також осіб, які висуваються шляхом само висування буде залежати також від кількості виборців відповідного єдиного територіального виборчого округу для кожного виду виборів окремо станом на день початку виборчого процесу відповідних місцевих виборів, тобто на 5 вересня 2020 року.

“Але оскільки ці дані, на нашу думку, досить суттєво не зміняться за приблизно як місяць часу до початку виборчого процесу, ми порахували приблизну суму грошової застави, виходячи із відомостей Державного реєстру виборців станом на 31 липня 2020 року”, – каже Ігор Процик.

За його словами, до внесених змін до Виборчого кодексу політичним партіям, за виборчий список до Тернопільської обласної ради політичні партії мали б внести приблизно 1 млн. 557 тис. грн. грошової застави.

Як повідомляла “обласТь”, СТАЛО ВІДОМО, ЯКОЮ БУДЕ ГРОШОВА ЗАСТАВА ДЛЯ КАНДИДАТІВ НА ПОСАДУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ТЕРНОПОЛЯ


Мітки: , , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська