Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

Затверджено новий Реєстр лікарських засобів за програмою «Доступні ліки»

Затверджено новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. Новий реєстр містить 264 позиції лікарських засобів, 85 з яких повністю безоплатні для пацієнтів. Це – на 8 лікарських засобів більше, ніж було раніше.

З 264-ох лікарських засобів 200 передбачено для лікування серцево-судинних захворювань, 48 – для діабету ІІ типу, 15 – для бронхіальної астми та один лікарський засіб для лікування ревматичних хвороб.

В програму входять ліки як українських виробників – зараз їх 60%, так і іноземних – їх 40%, зокрема виробників з таких країн, як Угорщина, Німеччина, Румунія, Польща, Швейцарія, Франція, Ізраїль, Індія.

Ознайомитися з оновленим Реєстром лікарських засобів можна за посиланням.

Переглянути перелік аптек, які беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки», можна на інтерактивній карті «Охорони здоров’я м.Тернополя», перейшовши за лінком, натиснувши на вкладку «Аптеки-учасників програми реімбурсації лікарських засобів («Доступні ліки»)».

Нагадаємо, програму «Доступні ліки» розпочато Урядом у 2017 році, а з 2019 року ліки можна отримати тільки за електронним рецептом, виписаним сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами через електронну систему охорони здоров’я.

Необхідні препарати за даною програмою можуть отримати пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом ІІ типу безоплатно або з незначною доплатою.


Джерело | Тернопільська міська рада

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська