Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

Тернополяни здобули “срібло” в міжнародному чемпіонаті з симуляційної медицини

Команда Тернопільського національного медичного університету виборола друге місце у міжнародному чемпіонаті з симуляційної медицини: екстрена медична допомога на догоспітальному та ранньому госпітальному етапах.

Участь у цьому онлайн-заході взяли 5 команд з Великобританії, Франції, Румунії, Бельгії, України.

До складу кожної команди увійшло по 4 особи, серед яких мав бути лікар, парамедики і медсестра. Ці змагання були орієнтовані виключно на професіоналівід охопив майже усі країни Європи.

«Україна була представлена єдиною командою фахівців – працівниками і науковцями ТНМУ імені І.Горбачевського. До її складу увійшли директор центру симуляційного навчання Галина Цимбалюк та працівник цього підрозділу Роман Гук, а також асистенти кафедри медицини катастроф і військової медицини Наргіз Джавадова та Богдана Перевізник», – повідомили у пресслужбі вишу.

Асистент кафедри медицини катастроф і військової медицини Наргіз Джавадова розповіла, що чемпіонат був організований з використанням найновіших технологій. Кожен учасник команди на своєму мобільному телефоні або комп’ютері мав доступ до спеціальної платформи, де за допомогою програмного забезпечення можна було керувати діями віртуальних виконавців (аватарів).

«Під час першого завдання ми рятували потопельника і потрібно було встановити справжню причину того, що сталося з людиною. У нашому випадку чоловік втратив свідомість через різке падіння рівня цукру в крові і почав тонути. Організатори чемпіонату відзначили, що ми дуже швидко визначили першопричину і відмінно працювали на всіх інших етапах. В іншому завданні мали випадок з дівчиною, яка вчинила суїцид», – зазначила пані Наргіз.

 

о.р.


Джерело | ТНМУ

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська