Представники Держпродспоживслужби обговорили епізоотичну ситуацію в області, підсумували протиепізоотичну роботу за минулий рік та обговорили перспективи і прогнозування на поточний рік під час семінар-наради за участю начальників районних управлінь, начальники і головні спеціалісти відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління, начальників та провідних лікарів ветеринарної медицини-епізоотологи державних лікарень ветмедицини, представників Тернопільської регіональної державної лабораторії, Збаразької і Чортківської міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби та спеціалістів Головного управління.
В.о. начальника Головного управління Володимир Богоніс наголосив на важливому значенні протиепізоотичної роботи у сфері ветеринарної медицини, зазначив, що епізоотичне благополуччя держави має прямий вплив на безпечність вироблених харчових продуктів, також у значній мірі впливає на економіку держави. Він ознайомив учасників з Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства фінансів України від 31 грудня 2020 року №836/385, «Про затвердження розмірів плати за здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, що фінансуються операторами ринку», який вступив у дію 22.01.2021 року.
Начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Олександр Дністрян особливу увагу звернув на роботу установ, якими допущено недовиконання планових показників.
Начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Володимир Марків ознайомив присутніх з епізоотичною ситуацією щодо африканської чуми свиней та грипу птиці в сусідніх з Україною європейських країнах та наголосив на загрозі занесення збудника цих захворювань в Україну та Тернопільську область зокрема. Особливу увагу звернув на спалахи АЧС, сказу і колібактеріозу птиці та розповів про щляхи занесення збудників захворювань і недоліки, які мали місце в ході проведення оздоровчих заходів. Наголосив на тривале благополуччя області щодо туберкульозу, лейкозу та бруцельозу.
Начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Олександр Дністрян закликав учасників взяти до виконання всі висвітлені зауваження та пропозиції, подякував всім за участь та провів закриття семінар-наради.
