Учасники регіонального інфортуру ,,Смачне Тернопілля” ознайомилися з гастрономічними принадами Тернопільщини.
Такий захід для туроператорів і журналістів краю організував департамент культури та туризму Тернопільської облдержадміністрації.
“Мета – представлення об’єктів локального туристичного продукту ,,Серетнянські смаколики”, популяризації та підтримки місцевих виробників крафтової продукції”, – повідомили в департаменті.
Модератором проєкту була відома тернопільська екскурсовод та краєзнавець Оксана Ленчук.
У селі Біла Тернопільськкого району учасники інфортуру потрапили ,,На чаювання до Соломії”. У меморіальному музеї відомої оперної співачки Соломії Крушельницької вони мали нагоду дізнатися, що готували в родині Крушельницьких, та якими були улюблені страви та рецепти співачки.
А в селі Плотича гостям розповіли про прийоми та кулінарні вподобання власників палацу Коритовських. З Плотичі – до Івачева! Тут діє пекарня Кудринських, славна своїми сучасними пекарськими традиціями. Ними її працівники радо поділилися з інфортурівцями.
А на екофермою ,,Веселі козенята” в селі Хомівка відбулася дегустація крафтових сирів і морозива з козиного молока, які тут ж і готують.«Смачний» інфотур завершили в селищі Залізці.
Директор Залозецького краєзнавчого музею Василь Ільчишин окреслив історично-кулінарний портрет цього давнього населеного пункту. А «закріпили» отриману інформацію пробою на смак фірмового хліба та інших смаколиків.
