На Тернопільщині відбувся “смачний” інфотур

Учасники регіонального інфортуру ,,Смачне Тернопілля” ознайомилися з гастрономічними принадами Тернопільщини.

Такий захід для туроператорів і журналістів краю організував департамент культури та туризму Тернопільської облдержадміністрації.

“Мета – представлення об’єктів локального туристичного продукту ,,Серетнянські смаколики”, популяризації та підтримки місцевих виробників крафтової продукції”, – повідомили в  департаменті.

Модератором проєкту була відома тернопільська екскурсовод та краєзнавець Оксана Ленчук.

У селі Біла Тернопільськкого району учасники інфортуру потрапили ,,На чаювання до Соломії”. У меморіальному музеї відомої оперної співачки Соломії Крушельницької вони мали нагоду дізнатися, що готували в родині Крушельницьких, та якими були улюблені страви та рецепти співачки.

А в селі Плотича гостям розповіли про прийоми та кулінарні вподобання власників палацу Коритовських. З Плотичі – до Івачева! Тут діє пекарня Кудринських, славна своїми сучасними пекарськими традиціями. Ними її працівники радо поділилися з інфортурівцями.

А на екофермою ,,Веселі козенята” в селі Хомівка відбулася дегустація крафтових сирів і морозива з козиного молока, які тут ж і готують.«Смачний» інфотур завершили в селищі Залізці.

Директор Залозецького краєзнавчого музею Василь Ільчишин окреслив історично-кулінарний портрет цього давнього населеного пункту. А «закріпили» отриману інформацію пробою на смак фірмового хліба та інших смаколиків.


Джерело | Депаратмент культури та туризму Тернопільської ОДА

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська