Дітям Тернопільщини даватимуть більше овочів і м’яса в навчальних закладах

Питання безпеки харчових продуктів обговорив голова ТОДА Володимир Труш із головою Держпродспоживслужба України Владиславою Магалецькою.
У першу чергу, це стосується харчування у садках та школах.
“Маємо чимало напрацювань у цій сфері, адже в області затверджено програму «Дітям Тернопільщини – якісне харчування» на 2021-2024 рік, на суму понад 5 млн грн. Як ви знаєте, в країні стартувала реформа харчування у школах. Суттєві зміни у харчуванні школярів відбуваються вперше за останні 30 років. Тепер у меню передбачені свіжі фрукти, овочі, страви на пару або запечені, більше м’яса та риби, і мінімум цукру та солі. Для цього ми оновили у закладах харчоблоки та закупили нове кухонне обладнання,”- зазначив Володимир Труш.
Спеціалісти Держпродспоживслужби посилили контроль над організацією харчування в закладах освіти, впровадження НАССР, та запроваджено меню за рекомендаціями Євгена Клопотенка.
Питання безпеки шкільного харчування перебуває на контролі в Офісі Президента та особисто у Першої леді України Олени Зеленської.

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська