Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

На Тернопільщині рятувальники борються з пожежами сухої трави

Протягом 22 жовтня працівники ДСНС виїжджали на 6 викликів.

І хоч рятувальники неодноразово попереджали, що спалювання сухої трави та листя спричинює масштабні пожежі, мешканці Тернопілля продовжують робити підпали.

Вчора вогонь охопив гектари землі. Пожежі гасили у с. Підлісся на Чортківщині, в Чорткові на Об’їзній, в с. Бедриківці Заліщицької громади, у Кременці на вул. Сичівка, у с. Великий Кунинець Вишнівецької громади та поблизу с. Сороки на Буччачині.

Нагадаємо, що спалювання сухої трави та сміття не лише шкодить здоров’ю і довкіллю, а й карається законом. За це передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність. Крім того, під час пожеж гине багато тварин.

Екологи наполягають, що висока температура під час випалювання погіршує родючість ґрунтів та нищить цілі лісові масиви та екосистеми.

Жителі Тернопільської громади можуть повідомляти про факти спалювання сухого листя у муніципальну інспекцію за номером телефону: 073-015-14-81 (Viber).


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська