Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

«Плануєте феєрверк на свята? То заплануйте і гроші на штрафи за них!», — мешканців Тернопільщини попереджуютьпро відповідальність

Феєрверки завжди зачаровують та додають незабутньої атмосфери кожному святу. Та на Тернопіллі діє заборона щодо використання піротехніки, не виключенням буде і новорічна ніч.

Про це нагадав очільник Бережан Ростислав Бортник, наголосивши на відповідальності за порушення.

«Плануєте феєрверк на свята? То заплануйте і гроші на штрафи за них! В Бережанській громаді заборонені феєрверки», — йдеться у його ілюстрованому дописі.

Відтак, усім суб’єктам підприємництва та фізичним особам заборонено використовувати піротехнічні засоби. Нагадаємо, заборона є чинною до завершення війни на Сході. Контролюють виконання рішення правоохоронні органи. Втім, мешканці краю часто нехтують цим і дозволяють собі «плювати» на встановлені обмеження.

До слова, піротехнічні засоби несуть і велику небезпеку. Травми людей та тварин, що можуть призвести до загибелі, пожежі – такою може бути ціна «запального» свята.

«Багато людей, які повернулися з війни, страждають на посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), а будь-які нагадування про травматичні події спричиняють явний стрес, і у відповідь виникає сильна фізіологічна реакція. Тобто лунають звуки феєрверку, а вони переживають ті емоції, що й під час пострілів і вибухів, в голові бачать ті самі картинки. Заборона феєрверків – це не примха, а необхідність в країні, де триває війна», — пише у коментарях під дописом міського голови Бережан Lidiya Tsupera.


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська