На Тернопільщині місцеве підприємство змінило вид діяльності через війну

Тернопільське підприємство, яке раніше займалося виготовленням новорічних ялинок та ілюмінації, тепер виготовляє наколінники, налокітники, карімати та підсумки. Начальник цеху Андрій Фурман розповідає, що за місяць підприємство повністю перепрофілювалося під шиття амуніції для військових.

«Шити амуніцію для військових почали через тиждень від початку повномасштабної війни. У нас повне виробництво – лиття пластмаси й усе пошиття. Вона дуже зручна, вже перевірена, гнеться. Кріплення на виробах роблять за стандартами НАТО”, – каже Андрій Фурман.

У роботі використовують українські матеріали. Кожну річ намагаються удосконалити для потреб військових, каже чоловік.

«Наприклад, карімат-трансформер. Так, було багато побажань від військових використати фольгу, тобто він фольгова ний, а отже такий прилад, як тепловізор, практично не бачить людини», – зазначає начальник цеху.

Проте, від основної діяльності – гірлянд, підприємство не відмовилося і у вільний час тут паяють гірлянди, адже щиро вірять у перемогу.


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська