У Тернополі волонтери тернопільської громадської організації “Бункер С” допомагають українським захисникам з 2014-го року. Щодня готують страви – ліплять вареники, консервують овочі та м’ясо. Про це розповів голова громадської організації “Бункер С” Андрій Крижановський.
У штабі беруться до роботи з восьмої години ранку. Тушковану квасолю з м’ясом готує, зокрема, Любов Жуковська. Жінка приїхала з Миколаєва. У “Бункері” волонтерить майже пів року.
“Тут є квасоля, фарш, цибуля, морква. Це підсмажуємо, закручуємо і робимо в автоклаві. Нам щодня треба 72 баночки, 72 кришки. Це крім того, що на консерви. А ще нам треба продукти, м’ясо, цибулю і моркву. Багато нам допомагають місцеві люди. З моєї батьківщини, з Миколаївщини, теж люди помагають, з-за кордону мої родичі теж присилають кошти. Кожного дня є потреба в чомусь”, – розповіла волонтерка Любомира Міщенко.
“Наші військові додають цю квасолю в кип’ячу воду і ще висипають туди сухі продукти. Все заварюється, і хлопці мають за невеличкий термін часу готову першу страву. А на друге можуть відкрити собі якусь іншу консерву. Таким чином, у бійців є обід чи вечеря”.
Щоби зібрати банки для консервацій, розміщують оголошення на під’їздах.
Інші жінки в “Бункері С” ліплять вареники. До цієї справи долучилися десять волонтерок. Ліплячи вареники співають патріотичних та ліричних пісень.
Вареники варять, а потім складають у пластикові відра. В одному вміщується приблизно дві сотні штук. Їх заливають смальцем. Таким чином страва зберігається довше.
Приготовані страви, консервацію та речі, які вдалося зібрати в штабі, передають волонтерам. Вони відвозять допомогу військовослужбовцям.
Мітки: новини, тернопіль, тернопільщина
