“Зупиніть Путіна, зупиніть війну”: жителі Тернопільщини протестували в Римі

Цими вихідними в столиці Італії українці вчергове зібралися на акцію. Серед тих, хто виступив проти російської агресії, були й жителі Тернопільщини. Благодійний концерт-маніфестація відбувся під назвою “Українські митці проти російського агресора”.

Як розповів на своїй Фейсбук-сторінці Голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, під час акції легендарний український гурт “Танок на Майдані Конго” проводив збір грошей на допомогу ЗСУ та закупівлю аптечок.

 

Вперше за 8 місяців війни я бачив діток біженців, які танцювали зі сльозами на очах. Вражало, коли всі присутні співали улюблених пісень разом з артистами. Особливо хлопчик Сашко, біженець від війни, якому присутні викупили на аукціоні маленьку гітару – укулеле, яку він мав до війни, не зміг приховати емоцій і того, наскільки він був вражений подарунком!“, – поділився Олесь Городецький.

“Не зупиняємося нагадувати світу про те, що у нас війна”, – учасниця акції з Тернопільщини Лілія Гордій

Справді було дуже круто і драйвово, але головне те, що відчувалася частинка дому. Хочеться окремо подякувати гурту за настрій та їхню добру справу. І подякувати Італії, яка дозволяє проводити кожного тижня маніфестації, та організаторам, які все це роблять. Не зупиняємося нагадувати світу про те, що у нас війна і хто справді ворог, нагадувати, чому нам потрібно допомагати та не забуваємо зайвий раз подякувати за це все”, – каже Лілія.

“Обов’язково знову заспіваємо з “ТНМК” в нашому Маріуполі“, – учасниця акції, маріуполька Юлія Вікторова

 

Участь в акції взяла й жителька Маріуполя Юлія Вікторова. Жінка розповідає, що такими акціями не дають світу забути про війну в Україні.

Маніфестації в Римі відбуваються регулярно. Переважно вони організовані українцями, іноді італійці проводять акції під посольством росії. На кожній маніфестації ми наголошуємо, що відвідувати їх важливо.

Насамперед, це важливо для українців, які залишилися вдома і завжди пишуть, як їх підтримує те, що ми закордоном не забуваємо про них і про війну. Також важливо те, що ми регулярно розповідаємо Риму та гостям про наші актуальні події, показуємо наше особисте ставлення, зменшуємо вплив пропаганди, бо війна ще й інформаційна, мовчати не можна, кожен голос впливає. Маніфестація цієї неділі була інша, ніж зазвичай.

Це був благодійний концерт. Ми слухали пісні Христини Панасюк, Ореста Цимбали і “ТНМК”. Наші музиканти зараз в турі Європою, збирають гроші на автівки ЗСУ, на тактичні аптечки, що рятують життя. Для нас це велика радість побачити своїх улюблених артистів наживо, хоч на декілька годин відволіктися від новин, від постійного гортання “телеграму” і просто поспівати. Нагадало про ті безтурботні часи без війни. Домовились з “ТНМК”, що обов’язково знову заспіваємо з ними в нашому Маріуполі. Все буде Україна!“, – розповідає Юлія.

 

Фото: Evandro Inetti


Мітки: , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська