“Був талановитим ІТ-шником”: на Тернопільщині попрощалися з бійцем (ФОТО)

У Лозовій Байковецької громади попрощалися з військовослужбовцем Сергієм Гайдуцьким. Він загинув 23 жовтня на Херсонщині під час наступальної операції. Як повідомили на сторінці громади, в 2015-2016 роках Сергій служив у Збройних Силах України, боровся з сепаратистами в зоні АТО. Отримав поранення, горів у бліндажі, сильно обпік ноги, але тоді залишився живим.
Коли розпочалася повномасштабна війна, Сергій Гайдуцький пішов добровольцем на фронт. Під час боїв на передовій сильно захворів – застудив нирки. Його у важкому стані госпіталізували до лікарні. Підлікувався – і знову в бій. Атака була успішною, бійці прорвали оборону, але на завершенні бою військовий загинув.
“Доля часто випробовувала Сергія, багато хто на його місці уже давно зламався б. Тільки не він! Батька, який покинув сім’ю, хлопець навіть не пам’ятав. Коли йому було 13, померла мама. Опікувався сиротою його двоюрідний брат. Сергій навчався у Тернопільській спеціалізованій школі №29 та в технічному коледжі. Опісля вступив до технічного університету. Був дуже талановитим ІТ-шником”, – поділилися спогадами в Байковецькій громаді.
Поховали Сергія біля могили матері.

Мітки: , , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська