В Тернопільському музеї представлять картини на склі

Персональна виставка творів у техніці малярства на склі, яку презентував тернопільський художник Володимир Чорнобай, має назву “Локдаун”. Особливість техніки полягає в тому, що картину малюють з одного боку, а глядач бачить і сприймає її з другого. У завершеному творі лицьовою є поверхня, вільна від розпису, а зображення на ній просвічується з-під скла, тому малярство на склі називають ще “підскляним розписом”. Про це розповідають на сторінці Тернопільського обласного художнього музею.
 “Коли глядач дивиться на роботу, виконану на склі, він бачить у склі своє відображення, він немов присутній у роботі. Краса в простому образі-символі, зрозумілому, легко прочитуваному, оскільки у складному її важко прочитати й оцінити. У моїй творчості переплітаються різні стилі: імпресіонізм, сюрреалізм, кубізм та інші. Щось закарбувалось міцніше, щось слабше. Вплив переживають усі художники, важливо – як і наскільки. Потрібно це пережити, а, переживши, забути і йти далі”, – розповвідає Володимир Чорнобай.
 Виставка триватиме у Тернопільському обласному художньому музеї впродовж грудня-січня до закінчення Різдвяних свят.

Мітки: , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська