На Тернопільщині за добу згоріло понад 2 гектари сухої трави

На Тернопільщині за добу через спалювання сухостою виникло вісім пожеж. Загальна площа території, яку охопило полум’я, становила понад 2 гектари. Про це повідомляють на сторінці Державної служби з надзвичайних ситуацій в області у соцмережі.

Рятувальники гасили вогонь у селах Задарів, Більче-Золоте та Озеряни Чортківського району, поблизу села Борщівка Кременецького району, а також в селах Великий Глибочок, Ступки та Петриків Тернопільського району. В Тернополі на відкритих територіях теж палала суха трава, гілля дерев та чагарники.

“Весна принесла нам не лише теплу погоду, але й пожежі в екосистемах. Здебільшого їх провокують громадяни, які спалюють сухостій під час робіт на присадибних ділянках. За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність”, – йдеться у повідомленні.


Мітки: ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська