В університетах Тернополя стартувала вступна кампанія

У тернопільських університетах стартувала вступна кампанія

Суспільне Тернопіль

У тернопільських університетах стартувала вступна кампанія, документи можна подати з 19 до 31 липня. Абітурієнти, які перебувають за кордоном, мають можливість подати заявку дистанційно через електронний кабінет. Про це повідомив відповідальний секретар приймальної комісії одного з університетів Антон Шевчук.

У перший день подав заяву Володимир Шевчук. Хлопець приїхав з Підволочиська, обрав спеціальність – маркетолог.

“Реєстрація була не важка, але все одно, коли я сюди прийшов, то мені більш детально все розказали та пояснили”.

Володимир Шевчук
Володимир Шевчук. Суспільне Тернопіль

Відповідальний секретар приймальної комісії Західноукраїнського університету Антон Шевчук каже, впродовж дня до них звернулись 200 вступників.

“Вступники після 11 класу мають можливість подавати свої заявки в електронних кабінетах як на державну форму, так на контрактну форму навчання. В нас працює консультаційний центр для вступників. Ми надаємо їм консультації, допомагаємо їм з організацією їхніх електронних кабінетів, подачею заяв і так далі”.

Антон Шевчук
Антон Шевчук. Суспільне Тернопіль

500 електронних заявок сьогодні отримали в приймальній комісії Тернопільського педуніверситету. Відповідальний секретар Юрій Древніцький каже, якщо вступник перебуває за кордоном, у нього є можливість подати заявку через електронний кабінет.

“В цьому році підписання заяв підписання договорів відбувається шляхом накладення електронного цифрового підпису і надсилання в електронний кабінет. Підтвердження вибору і місця навчання також відбувається в електронному форматі, і присутність не є такою обов’язковою, як в попередніх вступних кампаніях”.

Юрій Древніцький
Юрій Древніцький. Суспільне Тернопіль

Цьогоріч національний мультипредметний тест склали 5 304 випускники, про це повідомила директорка департаменту освіти області Ольга Хома.


Мітки: , ,

Джерело | Суспільне

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська