Причиною масового отруєння на Тернопільщині став соус із заражених сальмонелою яєць

Яєчний соус, який додавали до усіх страв в збаразькому суші-барі, був заражений сальмонелою. Його кухарі приготували із сирих яєць. Самі ж продукти власники закупили на ринку, але без відповідних документів та сертифікатів якості. У Держпродспоживслужбі Тернопільщини зазначили, що керівників суші-бару оштрафують.

«За результатами лабораторних досліджень саме в яйцях встановлена сальмонела. Сирі курячі яйця були основою соусу, який готувався в закладі громадського харчування. Цей яєчний соус змішувався з іншим і потім додавався до усіх страв», — розповів начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини головного управління Держпродспоживслужби Тернопільщини Тарас Білий.


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська