Чому тернополянам варто збільшити кількість споживання вітаміну D і де його взяти?

В осінній період світловий день скорочується, тож  і норма вітаміну D, який можна отримати з сонячним промінням, зменшується відповідно. Однак це не означає, що людина отримує його тільки із сонцем. Він також міститься у деяких продуктах харчування або може додаватися до них як харчова добавка, тож коли людство колись колонізує якусь планету зі щільнішою за Земну атмосферою, то проблем із вітаміном D у колоністів не буде. Міністерство охорони здоров’я України закликає попіклуватися про достатню кількість цього вітаміну в своєму оганізмі.
Дефіцит вітаміну D у дітей може призвести до рахіту, а у дорослих до вад сну, психічних порушень, зниження адаптаційних властивостей організму та остеопорозу.
Вітамін D міститься у м’ясі жирної риби (такої як форель, лосось, тунець і скумбрія) та у риб’ячому жирі. У невеликій кількості в яєчних жовтках, печінці, грибах та сирах.
Люди з груп ризику, яким бажано регулярно проходити тестування на рівень вітаміну D в крові:
? люди з ожирінням (з високим індексом маси тіла)
? люди з незбалансованим та нераціональним харчуванням
? люди із захворюваннями шлунково-кишкового тракту та неврологічними розладами
? люди літнього віку, особливо, якщо вони не виходять із дому

Мітки: , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська