Кулінарний хаб на Тернопільщині. У Тернопільській області стартував пілотний проєкт, в рамках якого створено кулінарний хаб. На першому етапі реалізації проєкту учасники пройшли теоретичне навчання. Тернопільщина стала однією з чотирьох областей, які увійшли в пілотний проект в рамках реформи ініційованої першою леді Оленою Зеленською School Chef’s Training Hubs Development, який передбачає створення центрів підготовки кухарів системи шкільного харчування.
Наші діти повинні їсти корисні страви. Якісне харчування – важливий пріоритет для галузі освіти. Страви мають бути збалансованими, поживними та смачними. Вертута з яблуком, китайська печеня зі свининою, мінестроне чи рататуй – чи могли б ми раніше уявити такі назви у шкільному меню? Тепер це реально. І для цього нам потрібні кухарі, які знають все про корисне харчування для дітей та вміють дещо більше й можуть передати ці знання і вміння далі – для загального розвитку та успіху.
У Тернопільській області стартував пілотний проєкт, в рамках якого створено кулінарний хаб. На першому етапі реалізації проєкту учасники пройшли теоретичне навчання.
Другий практичний етап розпочався сьогодні на базі Чортківського вищого професійного училища. Сьогодні нові підходи до приготування їжі школярам опановували перші 20 майстрів виробничого навчання. Вони будуть передавати знання колегам, працівників шкільних харчоблоків та кухарям. Досвідом ділився ментор Ілля Ламбріно, менеджер реалізації соціальних проєктів Євгена Клопотенка. Він консультуватиме учасників проєкту і після завершення навчання.
Голова ОВА Володимир Труш зазначив:
«Я гордий тим, що Тернопільська область одна з перших успішно почала втілювати проєкт по вдосконаленню харчування школярів ініційований Оленою Зеленською. До кулінарного хабу закуплено сучасне обладнання за кошти місцевого бюджету. Це дасть змогу готувати якісно нові страви корисні для дітей. Ми працюємо, ми вдосконалюємося. У пріоритеті – здоров’я молодого покоління. Українська нація повинна бути здоровою!»