З 25 червня на Тернопільщині розпочалися курси підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти. Навчання проводять на базі закладів середньої освіти, серед них:
- Вишнівецький професійний ліцей;
- Тернопільський професійний коледж з посиленою військово та фізичною підготовкою;
- Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі;
- Чортківське вище професійне училище;
- Галицький фаховий коледж.
Курси підвищення кваліфікації кухарів Тернопільщини відбувається в межах реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування.
«Ми хотіли показати кухарям, що корисну та смачну страву не обовʼязково готувати на високоякісному обладнанні. Це можна зробити й на звичайному, яке є у всіх закладах освіти Тернопільщини. Завдяки цим курсам кухарі зможуть по новому підійти до створення корисного та якісного меню для дітей», – зазначила директор департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома під час брифінгу в медіацентрі.
Друга хвиля підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти проходитиме у серпні. Після завершення навчання працівники харчоблоків отримають сертифікати.
Мітки: підвищення кваліфікації