Сфера громадського харчування Тернопільщини складається із ресторанів, барів, кав’ярень, кафе, їдалень, закусочних, пекарень тощо, у роботі яких велика увага звертається на кваліфікацію працівників, бездоганний сервіс та культуру обслуговування.
На 5 червня 2023 року роботодавці області пропонують майже 80 вакансій у сфері громадського харчування: кухар (34), пекар (16), офіціант (12), бармен (6), кухонний робітник (5), бариста (4 вакансії).
Загалом, у кожному зі згаданих працівників роботодавці хочуть бачити не лише професіонала своєї справи, а й ввічливу, акуратну, уважну людину, яка добросовісно виконує роботу та вміє спілкуватися з клієнтами.
Оплата праці – залежно від обов’язків та кваліфікації працівника, а також відсоток від денної каси (преміальні) та плюс «чайові». Найвища зарплата – 16 тис. грн у кухара. Деякі роботодавці пропонують змінний графік роботи, розвезення персоналу додому в нічний час, стажування на робочому місці тощо.
Якщо у Вас немає відповідної освіти, за спрямуванням служби зайнятості згадані професії можна здобути в ДНЗ «Тернопільське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі», ДНЗ “Чортківське вище професійне училище”, Зборівському коледжі ТНТУ ім. І.Пулюя, ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та ін.
Навчання проводиться за груповою формою від 3,5 до 5 місяців.
За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості або за тел. «гарячої лінії» – 0635765756.