Працівники харчоблоків закладів освіти Тернопільщини пройшли курси підвищення кваліфікації з професії “Кухар” за напрямом “Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування і закладах освіти”.
Заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Віктор Устенко поспілкувався зі шкільними кухарями та тренерами-майстрами виробничого навчання.
Він відзначив, що тренінги для підвищення кваліфікації шкільних кухарів області розпочалися у рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування. Навчання для «агентів змін» реформи шкільного харчування, яке проводять тренери – майстри виробничого навчання за професією «Кухар», є важливим елементом покращення освітнього процесу.
Курси відбувались протягом 3 днів на базі ДНЗ “Вишнівецький професійний ліцей”. Учасники ознайомились з особливостями приготування страв, складання шкільного меню, технологіжю приготування безглютенових та безлактозних страв, приготування соусів та заправок.
Після навчання працівники шкільних харчоблоків отримують сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації.
Загалом у липні майже 200 працівників їдалень закладів загальної середньої освіти області пройдуть навчання.