Тернополянин Михайло Гросуляк зрозумів, що має хист до підприємництва ще в селі, коли був малим.
⠀
Пригадує, як з татом на риболовлю разом ходили. По гриби сам ходив. У родині було п’ятеро дітей.
⠀
“Мені було десь 5-6 років тоді… У стайні, де були в нас теля, корова, я тримав раки, навіть сом був. Щура, пригадую, ловили. Ох, то була комедія. Все це по 5 копійок продавав багатеньким, тим, хто мав достаток, з багатих родин. Я ж достатку тоді не мав. Пам’ятаю, як мені тато 10 копійок дав, один раз за все моє життя. В нього була твердиня, він ніколи поблажок не давав, завжди гонив до роботи. І я йому за це, справді, вдячний, хай спочиває з Богом. Завдяки йому з мене хороший “кремній” вийшов”, – поділився споминами Михайло Гросуляк у фейсбуці.
⠀
Підприємницькою діяльністю почав займатися в 1987 році. На той час працював інженером. Зрозумів, що за 110 рублів сім’ю не прогодує й пішов у перший кооператив, який називався «Аверс».
⠀
Як повідомляла “обласТь” раніше там Михайло Гросуляк перев’язав тони ниток на макраме та дістав алергію.
⠀
“Потім зрозумів, що руками в цій країні теж не заробиш. Треба головою собі допомагати. Тоді саме почалася так звана “чорна” спекуляція. Я теж їздив в Туреччину, до Польщі. Приблизно як усі, хто не був зв’язаний з криміналом. Мене якось Бог милував. Ось у 1987 році був старт. Далі потрохи-потрохи… Голова «варила», а руки роботи не боялися”, – пригадує ресторатор.
Ще одне із захоплень Михайла Гросуляка – городництво.
