Житель Тернополя поділився секретом приготування справжнього кебабу (рецепт)

Тернополянин Роман Навроцький поділився приготуванням люля-кебабу. 

Готував він його разом зі своїм родичем Артуром. Фото та відео вони виклали у фейсбуці.

Для приготування цієї м’ясної страви потрібно дотримуватися пропорцій:

1 кг – свинина;
1 кг – курятина;
600 – гр сало;
Спеції.

“Добре перемішуємо та збиваємо (30 хв. руками). Ну, а решту на відео”, – написав Роман Навроцький.

Відео можна переглянути за посиланням https://www.facebook.com/100001284072211/videos/pcb.3418936448159124/3418932238159545/?type=3&theater

Вікіпедія нагадує, що люля-кебаб  — м’ясна страва, поширена на Кавказі, в Середній Азії та в Туреччині.  Це м’ясний фарш з рубленої баранини, нанизаний на шампур та засмажений на мангалі, з додаванням цибулі (без використання хліба та яєць). Особливістю приготування люля-кебаб є тривале вимішування м’ясного фаршу. Фарш потрібно ретельно перемішувати для того, щоб зі шматочків м’яса виділився білок і фарш став в’язким та щільним. У такому вигляді він міцно сидить на шампурах і не розвалюється. Спеції додаються в обмеженій кількості, найчастіше обмежуються сіллю та чорним перцем.

Традиційно люля-кебаб подають із зеленню та лавашем (тому додавання зелені в сам фарш має мало сенсу). Приготування люля-кебаб можливе також з інших видів м’яса, птиці та, навіть, волоських горіхів.

Як повідомляла “обласТь”, ЖУРНАЛІСТКА З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ ГОТУЄ НА ЗИМУ КВІТКОВЕ ВАРЕННЯ (РЕЦЕПТ)


Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська